20 Temmuz 2010 Salı

Donanım devinden cep sürprizi

Intel yaptığı yeni hamlesiyle, akıllı telefon piyasasında adını duyurmaya hazırlanıyor. Ünlü çip devi, eski Palm ve Apple başkan yardımcısı Mike Bell'i ailesine kattı.

Bir Intel konuşmacısı Bell'in çip devine beraberinde büyük bir tecrübe getirdiğini şu şekilde açıklıyor; "Bell'in bize katılmasından dolayı çok heycanlıyız ve buradaki pozisyonunda bizimle çalışmasını dört gözle bekliyoruz. Mike, Intel mimarisine sahip yeni akıllı telefon tasarımlarının piyasaya daha hızlı girebilmesi için çalışacak olan bir takımı yönetecek."

Intel'in Apple'a ya da Android'e ciddi bir rakip olabilmesi için biraz daha zaman geçmesi gerekebilir ancak Intel gibi bir firmanın bu piyasaya ciddi bir adım atacak olması, rakiplerini şimdiden tedirgin etmeye yetecektir.

Apple'a sert bir yanıt daha!

HTC'den Eric Lin bu konu hakkında Pocket Lint'e konuştu. Lin açıklamasında, Apple'ın basın toplantısında açıkladığının aksine HTC'nin bu tip bir sorunla pek sık karşılaşmadığını; HTC Legend, HTC Desire ve HTC Nexus One akıllı telefonlarından iPhone 4'e göre %55 daha az şikayet aldığını söylüyor. Üstelik bu şikayetlerin büyük kısmı da sinyal le ilgili değil.

Lin, özellikle çok az şikayet aldıklarının üstünde duruyor. Bu açıklamalarla beraber, henüz basın toplantısının üzerinden iki gün geçmesine rağmen, toplantıda adı geçen diğer bir firma da konuyla ilgili çarpıcı yanıtlar vermiş oldu

19 Temmuz 2010 Pazartesi

CES 2010 raporu ortaya çıktı

CES 2010, pek çok olumlu gelişmeye sahne oldu. Her ne kadar, her şey toz pembe olmasa da geçtiğimiz yıllara oranla epey hareketli bir fuarla karşı karşıya kalındı.

CES 2010'da, 2.500'ü aşkın firma, 20.000'i aşkın ürünle sahne aldı. Gelişmelerden en çok dikkat çekenleri Panasonic'in dev Plasma TV'si, geliştiricilerin 4G yönündeki açıklamaları ve Toshiba'nın 3 boyut mucizesi oldu.

Akıllı yol arkadaşınız

Toshiba Bilgisayar Sistemleri, ultra ince ve akıllı AC100'ü tanıtarak mobil internet cihazları pazarına girdi. İnceliği ve hafifliği sayesinde her an, her yerde medya uygulamalarını yürütmeye, internette dolaşmaya, dokümanları inceleyip düzenlemeye, e-posta ve diğer mesajlarınızı göndermeye hazır. Toshiba AC100 yedi güne kadar bekleme (standby) modunda durabiliyor. Tamamıyla kişiselleştirilebilen 25,7 cm (10.1") ekranlı AC100, 2010 Ağustos ayından itibaren satışa sunulacak.


Android tabanlı sistem sayesinde AC100'ün bekleme (standby) modundan çıkıp tam sistem açılması bir saniyeden az zaman alıyor ve aynı bir smartphone gibi her an kullanıma hazır özelliğiyle dikkat çekiyor. Toshiba AC100 şarj etme ihtiyacı olmadan 7 güne kadar kullanılabiliyor. Çok yoğun kullanıldığında, en az sekiz saat internet gezintisi ve video görüntüleme sunuyor.


Turuncu ve siyah renkli AC100, yüklenebilen uygulama ve widget'ler ile cihazı isteğe göre kullanma ve kişiselleştirme olanağı sunuyor. AC100, pek çok hazır yüklenmiş uygulama ile birlikte sunuluyor, Microsoft Office dosyalarını görüntülemek ve düzenlemek için Documents To Go, POP3 özellikli E-Posta istemcisi, IMAP ve Exchange desteği, mesajlaşma istemcisi, internette gezinti için Opera Mobile, videoları izlemek, müzik dinlemek ve fotoğrafları görüntülemek için Toshiba Media Player uygulaması bunlardan bazıları...


Ayrıca kullanıcılar, 5 adete kadar ev kullanımı masa üzeri ekranı tanımlayabiliyorlar ve SSID tarafından belirtilen lokasyona göre ekranlardaki masa üzerlerinin otomatik olarak değişmesi tanımlanabiliyor. Örneğin kullanıcı, işyerindeyken işiyle ilgili uygulamaları ve kullanımdaki dosyaları kısayol olarak tanımlayarak evinin ekranında masa üzeri olarak görüntüleyebiliyor, ya da kişisel veya eğlence amaçlı uygulamalarını kullandığı masa üzerini dilediği her yerde görüntüleyebiliyor.


Özellikleri
•NVIDIA Tegra 250 Mobil İşlemci (1GH,ARM)
•Android TM 2.1. RAM: 512 MB DDR2 (333 MHz) 32GB'a kadar SSD
•25.7cm (10.1'') TruBrite Ekran- LED arka ışıklandırmalı, 1,024 x 600 piksel
•Bluetooth 2.1 +EDR, WLAN (802.11 b/g/n), Mobile Broadband
•1 x USB 2.0, 1x Mini USB, Kart Okuyucu (SD, MMC), ses çıkışı/Mikrofon girişli çoklu soket, HDMI
•Entegre mikrofonlu 1.3 MPixel webkamera Lokasyon tabanlı değiştirilebilir masa üzeri özelliği Toshiba Home Menu, uygulamalar ve kısayollar ile kişiselleştirilebilir masaüstü
•Ölçüler: 262.1mm x 189.8mm x 14 / 21mm
•Ağırlık: 870 gr

18 Temmuz 2010 Pazar

En sinsi Windows zararlısı!

Hackerların en son geliştirdiği zararlı yazılım USB bellekler ile yayılıyor. Daha önce de USB ile yayılan zararlı yazılımlar ortaya çıkmıştı, ancak bu son tehlike diğerlerinden çok farklı. Ink kısayol dosyalarını kullanan bu zararlı yazılım VirusBlokAda tarafından tespit edildi. Varlığını başarıyla gizleyen bu zararlı rootkit tarzında çalışıyor.

Endüstriyel casusluk için tasarlandığı sanılan bu karmaşık zararlı Realtek Semiconductor gibi gerçek şirketlerin imzasını taşıyan sürücülere sahip. Büyün güvenlik güncellemeleri yapılmış Windows 7'de bile etkin olan bu zararlıyı AutoRun'ı kapatarak durdurmak mümkün değil.

Özellikle Siemens WinCC SCADA kontrol sistemlerini hedeflediğine yönelik kanıtlar bulunan zararlı, sıradan kullanıcılara da zarar veriyor.

Akıllı cepler gerçekten gerekli mi?

Belki insanlar hala paralar döktükleri akıllı telefonlarının bütün özelliklerini kullanmıyorlar ama kullanılan özelliklerin sayısında geçen seneye oranla büyük artış var. En azından Pew Araştırma Merkezi'nin sonuçları bunları söylüyor.

Geçen sene Nisan ayıyla bu seneki Mayıs ayının karşılaştırılmış sonuçları, insanların telefonlarının konuşma ve mesaj çekme özelliklerinden başka özelliklerini daha çok kullandıklarını ortaya çıkardı.

Örneğin geçen sene kullanıcıların %66'sı telefonlarıyla fotoğraf çekerken bu sene o sayı %76'ya çıkmış durumda. %21'lik oran telefonundan internete girerken bu sene %33 telefon kullanıcısı internete mobil yöntemle giriyor. En yüksek oran artışı ise video kaydetmede; geçen sene telefonundan video kaydedenler %19'ken bu sene %34'lük bir orana fırlamış durumda.

17 Temmuz 2010 Cumartesi

USB'de devrim: Basit ama işe yarıyor!

Bilgisayara bir USB cihaz takarken yanlış takıp sonra doğrultanlardansanız bu haber sizi çok sevindirecek.

En çok yapılan küçük hatalardan birine çözüm, Ultratek'ten geldi. Yön farklı olmaksızın takılabilen bir USB uç geliştiren Ultratek, ürüne Flipper adını verdi.

Normal bir USB bağlantısı yarıya kadar plastik doluyken, Flipper bu plastiği koymak yerine içeriye ince bir bağlantı koyuyor. İki tarafa da temas eden bu bağlantı sayesinde USB'yi hiç bakmadan tek harekette takmak mümkün oluyor.

StarCraft II'ye Çinli darbesi

Eğer biraz oyunlarla ilginiz varsa StarCraft ismini duymuşsunuzdur. 1998 yılında piyasaya sürülen ve o gün bu gündür dünyanın en iyi gerçek zamanlı strateji oyunu unvanını elinde bulunduran bir oyun StarCraft. Yıllar sonra, yani Temmuz ayının 27'sinde, dünyadaki oyuncu kitlesi bu oyunun yeni sürümünü kucaklayıp evlerindeki uykusuz saatlere başlamış olacaklar.

Pek tabii bu kadar büyük bir oyunun sansasyonu da büyük oluyor. Tasarlanmaya başladığı günden beri sürekli didik didik edilen oyun, sonunda Çinliler tarafından egale edildi. Bir Çin sitesi yeni oyunla birlikte gelecek bütün karakterin bilgilerini açıklamayı başardı. Birçok oyuncu için "spoiler" olarak kabul edilen bu durum yine de siteye aşırı yüklenmeye engel olamadı.

Ayrıca oyuna eklenecek yeni ünitelerden de bir tutam bilgi içeren site sayesinde Blizzard'ın en istemediği şey, yani sızma gerçek olmuş gibi görünüyor...

Devamı için: http://www.chip.com.tr/konu/starcraft-ii-ye-cinli-darbesi_21286.html#ixzz0tx79H7tu

16 Temmuz 2010 Cuma

Bu Firefox eklentisine dikkat edin!

Firefox'un geliştiricisi Mozilla zararlı bir eklentiyi devredışı bıraktı ve engelliler listesine ekled.

Mozilla Sniffer isimli eklenti Firefox eklentileri arasına 6 Haziran'da girmişti. Zararlı kod barındıran bu eklenti, kullanıcıların formlara girdikleri bilgileri uzaktaki bir başka bilgisayara yollayarak hesaplarını çalıyordu.

Mozilla bu eklentiyi kuran herkesin şifrelerini acilen değiştirmesi gerektiğini duyurdu. 1800 Kez indirilen eklentinin Experimental yani Mozilla tarafından değerlendirilmemiş kategorisinde yayınlandığını ve sadece otomatik zararlı taramasından geçtiğini hatırlatalım. Kodları denetlenmemiş, Experimental yani deneysel kategorisindeki eklentilere karşı dikkatli olun.

Devamı için: http://www.chip.com.tr/konu/bu-firefox-eklentisine-dikkat-edin_21291.html#ixzz0tqoC0wqS

Google'da çift hesap devrimi!

Google kullanıcıların sıkıntılarını gidermek için yeni bir aracı test etmeye başladı.

Şu an Google Apps hesabı ile Gmail, Google Docs, and Google Calendar hizmetlerine erişmek mümkün. Yakında Blogger, Picasa, Google AdWords, Google Reader da aynı hesap ile erişilebilir olacak.

Google Apps hesabı ile Google hesabını aynı anda kullanmak mümkün ancak sorun iki farklı Google Apps ya da standart Google hesabını aynı anda, aynı tarayıcı içerisinde açamamaktan kaynaklanıyor.

Google bu yeni araçla sorunu çözmeyi ve pek çok hesapla girişi mümkün kılmayı planlıyor. Daha fazlasının da olması mümkün ama Google şimdilik açıklama yapmamayı yeğliyor.

15 Temmuz 2010 Perşembe

Ayda 1 TL'ye herkese dokunmatik cep!

Vodafone Türkiye, 3G+'ın 1. yıldönümü etkinliklerine heyecan verici bir haberle başladı. Vodafone Türkiye'nin herkes, her an, dilediği her yerden mobil iletişimin tüm olanaklarından yararlanabilsin diye, tüketicisine sunacağı sürpriz bir dizi teklifin ilkinin tanıtımı, 15 Temmuz 2010 Perşembe günü Vodafone Maslak Plaza'da düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleşti.

Vodafone'dan "herkese 3G+, herkese mobil internet"
Türkiye'nin ilk operatör markalı 3G'li telefonu Vodafone 840'ın tanıtımının Orhan Gencebay ile birlikte yapıldığı basın toplantısında konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, "Vodafone Türkiye olarak, 3G+'ın lansmanının 1. yılını geride bırakırken, önümüzdeki dönem için yepyeni, vizyoner bir 3G programını devreye alıyoruz: mobil interneti Türkiye'de yaygınlaştırmak, dileyen herkese, her an, her yerden internetin faydalarını sunmak amacıyla, yepyeni bir dönem başlatıyoruz. 'Herkese mobil internet' misyonuyla çalışacağımız bu dönemde, 3G+ teknolojisine ülkemizde yaşayan herkesin ulaşabilmesi ve faydalanabilmesi için altyapı yatırımlarımıza devam etmeyi ve maddi erişilebilirliliği kolaylaştırmayı ve kusursuz bir kullanıcı deneyimi sunmayı hedefliyoruz," diye konuştu.

Microsoft ve Facebook birleşmesi...

İş yerlerinde, özellikle de masa başı iş yapanların bolca kaçamak yaptığı yegane yerlerden birisidir Facebook. Dünyada en çok tıklanan bu site, artık Microsoft Outlook 2010'la beraber ayağımıza kadar geliyor.

Bolca rağbet gören mail programı Microsoft Outlook'a ekleyeceğiniz Outlook Social Connector eklentileri sayesinde, artık tek bir pencerede sosyal çevrenizden de haberdar olabileceğiz. Arkadaşlarımızın durumlarını, resimlerini, duvar yazılarını gerçek zamanlı bir şekilde Outlook kullanıcıları olarak görebileceğiz.

Şimdilik sadece tek yönlü bir sistem olarak tasarlanmış olan Facebook eklentisini kullanırken, "Beğen" seçeneğini seçemeyeceğiz ya da durumumuzu güncelleyemeyeceğiz. Nitekim bütün bu eksiklikler yavaş yavaş giderilecek.