29 Nisan 2009 Çarşamba

Site Kurmak

Günümüzde bir web sitesi sahibi olmak artık hiç zor değil. Bu iş bir çok insanın hobisi haline geldi ve bu işten gelir sağlayan milyonlarca insan var.

Peki bir insan ne amaçla web sitesi kurar ?

Bir işletme sahibi açısından bakarsak ;

Firmasının adını taşıyan , firmasının vizyonunu ve misyonunu belirten , ticari ilişkilerinde potansiyel olarak online tanıtımının sağlanmasını isteyen bunu google adwords başta olmak üzere Türk internet reklamcılığı firmalarından en belirgin olarak gösterebileceğim Adtech , Virgül Gibi reklam firmalarıyla sağlamak mümkün.

Bir işletme sahibi online tanıtım imkanı ile ürününü pazarlama açısından en ideal yöntemlerden biri olan internet reklamcılığını dolayısıyla web sitesi sahibi olma yöntemini tercih etmektedir.

30-45 yaşları arasında birey açısından bakacak olursak ;

Bu yaştaki kişilerin genel anlamda web site kurma amaçları toplum hizmetidir. Topluma hizmet verirken kendileri kurdukları site veya siteler üzerinden ek gelir elde etmek amacı taşırlar. Bunun en basit yöntemi her ne kadar yasaklansada yetişkin içeriğe yönelmeleridir. Bu tür içerik yayınlamayı tercih etmeyenler ise warez diye tabir edilen şeyler yayınlayarak google'dan organik tekil ziyaretci sağlamayı tercih etmektedir. Reklam alabilecekleri alternatifler ise Türk reklam firmalarıdır.

Genel anlamda google adsense koşullarına uygun siteler ( ki bu şartları yakalamak günümüz koşullarında web sitesi sahiplerinin çok yakındığı bir durum) Google Adsense reklamları ile ek gelir elde edebilirler.

15 - 29 yaş gurubundaki bireyler açısından bakarsak ;

Bu yaş gurubundaki bireyler alt seviyeden başlayacak olursak günümüzde 10 yaşındaki çocuk diye tabir ettiğimiz genç beyinler bu işlere çoktan el attı başımıza coder kesildi neyse bunları bir kenara koyalım , öncelikle temel bilgiler 15-20 yaş gurubundaki seviyede alınmaktadır. Elde edilen tecrübeler yukarıda yazdığımız gibi yine ek gelir imkanı elde etmeye yöneliktir.

İnsanlar neden interneti kullanır ?

Yüzdelik dilim verecek nitelikte bir araştırma yapmış değilim. Ancak genel tabir günlük hayatında merak ettiği her ne olursa olsun bu önemli bir cümledir dikkat ediniz. Her ne olursa olsun yakınlarına soramıyorsa dahi internete GOOGLE'a sormaktan hiç çekinmiyorlar. Bundan dolayı sektör kesinlikle gelecek vaad ediyor. Değerlendirmek insanlığın elinde.

İnternet sitesi sahipleri yanlızca gelir elde etmek amacımı güderler ?

Bu en fazla düşündüğüm konulardan birisidir lakin bir webmaster eğer site kurmuş ise ve bu site belirli bir kitleye ulaşmış ise 3000 - 5000 - 20.000 tekil organik ziyaretci gibi durumlarda reklam almamak gibi bir lüksü pek olmuyor. 5000 tekil girişe sahip bir sitenin aylık ortalama traffic harcaması 200 Giga Byte 'dır. Buda demek oluyor ki minimum 20 TL civarı bir ücret. Dolayısıyla reklam alarak hem bu giderler karşılanmış oluyor , hemde bir harçlık elde edilmiş oluyor.

Şimdi konu başlığımız olan site kurmak ' a gelecek olursak , site kurmak çok basit.

Web sitesi alan adı : http://cmdizayn.com gibi bir isim yıllık 15 TL
Web siteniz için hosting: İsim aldıysanız bu isimi barındıracak bir yuvaya ihtiyacınız var. Başlangıç aşamasında 100 Mega byte alan ve 2 Giga byte bir traffic yeterli olacaktır. Yıllık 20 TL civarında site isminizi barındıracak yuva bulabilirsiniz.

İskelet 35 TL / YIL olarak oluşmuş durumda. Çok büyük bir ücret değil. Hobi olarak herkesin görebileceği bir günlük yapabilirsiniz.. Sosyal paylaşım ağınızı yapmak sizin elinizde..

Bu makale Ümit ÇÜN tarafından http://teknikbilgim.blogspot.com adresi için yazılmıştır.

2 yorum: