30 Nisan 2009 Perşembe

Webmaster Araçları

Bir webmaster olarak en fazla kullandıklarımı sizler ile paylaşacağım.

Günlük , haftalık ve aylık olarak periyodik güncellemelerimizi google.com.tr aracılığıyla öğrenmekteyiz.
Google'daki site indexlerimizi öğrenmek için yaptığımız arama şudur : site:http://teknikbilgim.blogspot.com

Haftalık periyodik olarak güncellenen alexa değeri için alexa.com adresini kullanırız.

Alexa nedir ?
Alexa sitenizin ülkeler arası ve bölgesel sıralamadaki konumunu gösterir. Bir sitenin iyi sayılabilmesi için günümüz koşullarında ilk 100.000 site arasında olması gerekmektedir. İlerleme vaad edebilmesi için ilk 500.000 site arasında olması istenmektedir. Alexa değeri webmasterların kazanç kapısı olan sabit reklam durumları için çok büyük önem sağlamaktadır. Reklam veren açısından bakacak olursak Alexa değeri ne kadar iyi seviyede ise o kadar artı sağlayacaktır. Dolayısıyla reklam vermek için gözünü kırpmaz çünkü ödeyeceği paranın karşılığını alacağına inanıyordur.

Alexa sıralamasında nasıl yükselebilirim ?
Alexsa sıralamasında yükselmek için yapmanız gereken sitenizdeki hataları sıfıra indirgemektir. Hatalar sıfıra indirildiğinde dolayısıyla ziyaretci site içerisinde rahatça dolaşabilecek ve aradığını bulduğunda farklı aramalara yönelmeyi tercih edecektir. Buda size artı olarak geri dönecektir. Alexa değeriniz ziyaretci kitlenizin sitenizde ne kadar süre aktif olduğu ve ne kadar çok olduğuna bağlı olarak artış gösterir. Yükselmek için site içerisi dolaşımı kolaylaştırmanız önerilir.

Webmaster Forumları ne işe yarar ?
Webmaster sitelerinde takıldığınız herşeyi sorabilirsiniz , günümüzdeki en aktif webmaster sitesi benim gözümde r10.net sorduğum soruya maksimum bir saat içerisinde cevap alıyorum. Daha önceden yapmış olduğum siteleri pazarlayabiliyorum , reklam alıp verebiliyorum kısacası webmaster forumları vazgeçilmezimiz.

Sayaç Siteleri Hakkındaki Görüşüm ;
Günümüzde webmater hizmeti adına açılmış binlerce sayaç sitesi bulmak mümkündür. Lakin tecrübelerimden bilgi vermem gerekirse yanlızca site sahibinin görebileceği sayaçları tavsiye ediyorum. Önerebileceğim sayaç siteleri : Webstats ve Google Analystic'den ibarettir.

Link Değişimi Hakkında ;
Geçenlerde seoteknikleri adlı sitede görmüştüm daha öncede uyguladığım bir teknik idi fakat yazarı çok güzel bir şekilde anlatmış. Link değişimi yaparken karşılıklı değil , çapraz değişim yapmanız önerilmektedir. Karşılıklı değişim indexleme açısından önemli ancak çapraz değişim yaptığınızda pagerank faktöründen daha büyük avantaj elde edersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder