5 Mayıs 2009 Salı

Site Satmak

Her webmaster bir siteyi yaparken büyük bir heyecan ile o işe atılır ardından doğru politikaları izlemek suretiyle sitesi için belirli bir kitle oluşmasını sağlar. Kitle oluştuğunda , bu ortalama 2 ay gibi bir süreçten ibarettir bazen 3-4 ay gibi sürebiliyor. Artık sitenin geliri artar ve tabiki doğru orantıda hosting ücretleri artar.. Zaman içerisinde sitenin taliplileri çıkar ve genellikle bu taliplileri webmasterlar arar sonuç itibariyle açık arttırma yoluyla satış yapılır.

Bu satışlar nerelerde yapılıyor ?
Satışlar domain firmalarında park edilerek yapılabilir , webmaster forumlarında yapılabilir özellikle Türk webmaster forumlarının lideri olan r10'da mükemmel bir potansiyel vardır. Ayrıca Avrupa webmaster forumlarından ise digitalpoint'de güzel bir potansiyel var.

Site satılırken hangi özelliklere bakılıyor ?
Alıcı kişinin siteyi alırken baktığı en önemli özelliklerden birisi Pagerank (PR)'dır. Bunu Alexa değeri izler ve dolayısıyla Reklam gelirleri en etkili faktörler arasındadır. Pagerank değeri 4+ olan bir sitenin alexa değeride normal şartlarda üst sıralardadır. Dolayısıyla bu site belirli bir kitleye ulaşmış ve reklam geliri vardır.

Site satılırken Türk webmaster forumlarında özellikle dikkat ettiğim nokta gelirin 4 katı fiyat ile satılıyor olması. Bazı durumlarda bu oran değişebiliyor ancak pek rastlamış değilim. Satıcı ve alıcı olan tüm webmasterlara hayırlı işler dileriz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder