19 Mayıs 2009 Salı

Su piresi üretimi

Su piresi üretimi hakkında size en kolay yöntemi anlatacağım.

Herkesin evinde güneş gören bir balkon vardır. Bir leğenin içini su ile doldurmanız gerekiyor. Ardından su dolu leğenin içine 1 tane muz kabuğu atacağız ve birazda yosun koyacağız.

Su balkonda güneşte 1 hafta kadar duracak. Bu süre içinde suda algler oluşmaya başlayacak. Bende alg oluşumundan sonra 1 hafta içinde pireler oluşmaya başladı. Aynı şekilde başka bir arkadaşımda 1 ayda oluştu. Belkide balkonda ki suyun güneşi ne kadar aldığıyla ilgili olabilir.

Güneş görmesi gerekiyor dolayısıyla buharlaşmanın etkisiyle bu su zamanla azalıyor. Balkonda başka bir kovayada su koymak gerek mesela çeşme suyu olabilir. Leğendeki su azaldıkça azar azar kovadaki beklemiş sudan eklemek iyi olacaktır. Kışın ise durum farklı. Aydınlatma ve hava motoru eklemek gerekecek bu sisteme. Herkes evinde su piresi üretebilir. Eğer bu oluşumun içine biyerlerden bulabilirseniz çok az miktarda su piresi eklerseniz üreme hızını arttırmış oluyorsunuz . yani algler oluştuğu zaman su piresi eklerseniz 1 hafta içinde inanılmaz artıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder